O značaju ovogodišnjeg 66. Sajma komercijalnih vozila koji se održava od 22. do 29. septembra u Hanoveru, najbolje svedoči podatak da je za manifestaciju akreditovano više od 2.000 novinara iz 57 zemalja. Na ovoj, svakako najvećoj evropskoj smotri transportne i lgističke industrije očekuju nas 332 svetske i 101 kontinentalna premijera, a cifra od 2.013 izlagača iz 52 države koji će hanoverskoj publici predstaviti najnoviju ponudu svojih kompanija još jedan je dokaz ozbiljnosti Sajma.

Među najbolje predstavljenim stranim izlagačima čiji izlagački prostor čini 61 odsto ponude nalaze se Kina (229 predstavnika), Italija (145), Turska (92) i Francuska (85). Zanimljiv podatak je i to da je svaki treći izlagač sa teritorije Evrope, dok je svaki peti iz Azije.

Akcenat ovogodišnjeg sajma je na alternativnim pogonima velikih vozila, digitalizaciji voznih sistema i logistici u gradskim uslovima. Na sajamskim poligonima za test vožnje na raspolaganju je 20 komercijalnih vozila na električni pogon, dok je u program na raznim drugim poligonima širom grada uključeno još 40 lakih vozila, kamiona i autobusa.