Na prvom, i trenutno jedinom sajmu komercijalnih vozila u zemlji Transtek 2019, koji se od 10. do 12. oktobra održao u Kragujevcu, nemački proizvođač priključnih vozila Kögel Trailer GmbH, čiji je zastupnik u Srbiji i Crnoj Gori SDT GROUP,  predstavio se sa modelima FlexiUse i Kip poluprikolicom koji čine samo deo bogate Kögel ponude.

 

Na manifestaciji koju je organizovala kragujevačka kompanija Politek, uz podršku Regionalne privredne komore i Šumadija sajma, do 12. oktobra je izloženo više od 80 eksponata, među kojima je i desetak premijernih vozila i specijalnih nadgradnji za potrebe međunarodnog drumskog transporta.

 

Transtek 2019 okuplja i predstavnike finansijskih organizacija i usluga koje se nude prevoznicima u međunarodnom transportu, dok je bogat  prateći program – prezentacije i panel diskusije – prilika za razmenu iskustava i sticanje novih saznanja o aktuelnim trendovima u ovoj oblasti.

Deo izložbene postavke priključnih vozila uz Kögel činili su modeli kompanija Schmitz Cargobull, Schwarzmüller, Kässbohrer i Wielton, dok su proizvođače opreme i delova reprezentovali Thermo King, Eberspächer, Otani, Long March, CVS.

 

Organizator procenjuje da je ova manifestacija već prvog dana ostvarila svoj cilj – kompanijama i preduzetnicima koji se bave međunarodnim transportom, ali i nespecijalizovanoj publici omogućila je da steknu nova saznanja o najsavremenijim vozilima i opremi za ekonomičnije, efikasnije i bezbednije obavljanje ovog posla. Otuda su i neskrivene ambicije da već naredne godine Transtek, uz mnogo više izlagača, dobije i status međunarodne specijalizovane izložbe.

 

Foto: Arhiva, EXIMPRESS