Grad Paks, koji se nalazi u centralnom delu Mađarske, sklopio je sa proizvođačem autobusa Solaris Bus and Coach ugovor o isporuci 10 električnih autobusa nulte emisije. Potpisani ugovor odnosi se na isporuku šest električnih vozila Solaris Urbino 12 i četiri električna autobusa dugačka 8,9 metara sa pet stacionarnih punjača.

Vozila će biti isporučena u Mađarsku u roku od 11 meseci od potpisivanja ugovora. Ukupna vrednost ugovora, uključujući električne autobuse sa pet stacionarnih punjača i naknadne usluge održavanja, iznosila je 4,7 miliona evra.

Prema dostavljenoj ponudi, 12-metarska električna vozila Solaris Urbino 12 imaju transportni kapacitet od 70 ljudi, od čega 28 na sedećim pozicijama.

Vozila će biti opremljena modernim klima uređajem sa funkcijom grejanja na krovu. U putničkom prostoru će se nalaziti i USB portovi zahvaljujući kojima će putnici puniti svoje mobilne uređaje. Na zahtev naručioca, poljski proizvođač će takođe ugraditi putnički informacioni sistem, koji će sadržavati smerne table i unutrašnje LED displeje, sistem video nadzora, sistem za detekciju i gašenje požara i kabinu vozača zatvorenog tipa.

Ekološki elektro autobusi pokretaće centralni vučni motor snage 160 kV. Energija potrebna za njegovo skladištenje čuvaće se u Solaris High Energy baterijama ukupnog kapaciteta 250 kVh. Dopunjava se putem plug-in konektora.

 

Novi Solaris autobusi za Rumuniju!

 

Javni prevoz grada Satu Mare u komšijskoj Rumuniji zahvaljujući ugovoru sa kompanijom Solaris Bus & Coach S.A. postaće bogatiji za 11 novih Solaris Urbino 12 Hybrid autobusa, koji će tamošnjem gradskom saobraćajnom preduzeću biti isporučeni u drugoj polovini 2020.

 

Foto: Solaris Bus and Coach