Na najvećem evropskom Sajmu komercijalnih vozila IAA 2016 u Hanoveru kompanija “Goodyear” predstavila je prototip teretnih pneumatika SUPER FUELMAX sa optimalnom potrošnjom goriva. Zahvaljujući izuzetno malom otporu kotrljanja, SUPER FUELMAX zaslužili su klasu A na etiketi EU, dok njihov pneumatik za pogonsku osovinu, takođe, nosi oznaku 3PMSF koja potvrđuje njihove zimske performanse.

Za izradu prototipa pneumatika Super Fuelmax korišćene su napredne tehnologije koje obezbeđuju mali otpor kotrljanja, veliki broj pređenih kilometara i ravnomerno habanje. Smeše gazećeg sloja su izrađene sa novim, namenski razvijenim formulama na bazi silike, kojima je dodatno smanjen otpor kotrljanja pneumatika i istovremeno obezbeđen dug vek trajanja gazećeg sloja.

Za dezen pneumatika za upravljačku osovinu korišćena je proverena i pouzdana  IntelliMax Groove tehnologija. Zahvaljujući skrivenim kanalima u obliku kapljice kiše koji se tokom kotrljanja pneumatika zatvaraju, ova tehnologija sprečava proklizavanje, naročito u krivinama. Na novom pneumatiku SUPER FUELMAX D za pogonsku osovinu preoblikovani su takođe blokovi gazećeg sloja čime je povećana njihova čvrstoća.

Time se postiglo da celokupan dezen pneumatika, zajedno sa malim otporom kotrljanja gazećeg sloja, omogućava osetno bolje iskorišćenje goriva nego postojeći FUELMAX D.

Izvanredno iskorišćenje goriva koje omogućavaju ovi prototipi pneumatika dokazuju Goodyear-ovu predanost razvoju rešenja na području transporta koji pomaže voznim parkovima da smanje operativne troškove.

SDT SERVIS – BALANSIRANJE I ZAMENA PNEUMATIKA

U SDT servisnom centru, osim zamene i balansiranja pneumatika, možete izvršiti tehničku proveru kamiona, tehničku proveru autobusa, redovan servis kamiona, redovan servis autobusa, dijagnostiku svih sistema i sklopova, popravke pogonskog agregata, sistema za kočenje, upravljanja i oslanjanja, popravke transmisionih sistema i diferencijala, centriranje trapa, balansiranje i zamenu pneumatika, popravke električnih i elektronskih sistema, reparaciju i zamenu stakala, popravku i dopunu klima uređaja, pneumatske instalacije, kao i popravku i baždarenje tahografa.

Osim servisa komercijalnih usluga na raspolaganju su i farbarsko limarski radovi – korekcija i zamena oštećenih delova rama vozila, panela i elemenata spoljašnje oplate, farbanje i montaža svih delova vozila i poliranje svih delova vozila.