Poljski proizvođač autobusa Solaris Bus & Coach potpisao je još jedan ugovor o prodaji električnih autobusa na poljskom tržištu.  Preduzeće za javni saobraćaj i transport putnika opštine Radom poručilo je 10 Urbino 12 električnih autobusa od kompanije Solaris. Deo nabavke čini i infrastruktura neophodna za saobraćanje električnih autobusa, a isporuka celog kontigenta biće realizovana do sredine juna 2020.

10 Solaris Urbino 12 Electric autobusa za Radom!

Udobna Solaris vozila, između ostalog, putnicima će ponuditi efikasan sistem klimatizacije, kao i USB punjače za punjenje mobilnih telefona tokom vožnje. Vozači, koji provode najviše vremena u autobusu, imaće kabinu sa zasebnim klima sistemom. Tokom hladnijih zimskih dana putnike u autobusu grejaće dodatni sistem koji će se snabdevati iz tanka sa prirodnim gasom (CNG) pod pritiskom, a koji će biti smešten na krovu autobusa. U nameri da korišćenje autobusa učini lagodnijim za slepe i slabovide, sva obaveštenja u putničkom delu vozila biće ispisana Brajevom azbukom. Video nadzor brinuće o bezbednosti putnika u svakom delu autobusa.

Od plasiranja prvog električnog autobusa Solaris je do danas potpisao ugovore za isporuku više od 400 električnih autobusa u 17 zemalja. Od toga je njih 150 rezervisano za poljsko tržište. Električni autobusi kompanije Solaris mogu se naći u 61 gradu širom sveta.

Foto Promo