Kompanija Kögel na predstojeći najveći evropski Sajam komercijalnih vozila IAA 2016. koji će se održati od 22. do 29. septembra u Hanoveru izlazi sa više nego obećavajućom ponudom. Nova generacija laganih zastora za prikolice kamiona, iliti “Kögel Light plus” dolazi sa odgovarajućim podešavajućim ramom koji pruža veći komfor kada je reć o težini i zapremini skladišnog prostora.

Zahvaljujući smanjenju debljine nosećih cevi rama za čak 6 centimetara postignuta je značajna ušteda na unutrašnjem prostoru u odnosu na prethodne modele. Uprkos očekivanjima to nije dovelo do promena u stabilnosti i izdržljivosti konstrukcije, jer se u proizvodnji koristi ojačan metal. Dodatno, prikolica je zaštićena od korozije i rđe najkvalitetnijim antikorozivnim sredstvima i bojama čime je osigurana njena dugovečnost. Po specifikaciji, novi “Kögel light plus” skladišni prostor za prikolice namenjen je prevozu flaširanih napitaka i isporučuje sa pratećom opremom kao što su palate i graničnici koji osiguravaju robu u prikolici.

Drugi proizvod kojim će čuveni proizvođač prikolica zablistati na predstojećem sajmu jeste nova osovina KTA za prikolice čiji će osavremenjen kočioni sitem sa dvostrukim dejstvom, kako najavljuju  iz Kögela biti kičma budućeg kamionskog transporta robe. Izuzetno lako održavanje osovine još jedna je od njenih važnih prednosti u odnosu na konkurentne modele, a to je tek deo ponude kojim će se nemački gigant predstaviti u Hanoveru.