Kompanija SDT GROUP uspešno se predstavila na tek završenom 86. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu koji se od 11. do 17. maja održavao u Novom Sadu.

SDT GROUP posetiocima sajma prezentovala je Fogmaker protivpožarne sisteme, namenjene gašenju požara u motornom prostoru i zatvorenim sistemima. Veliko interesovanje za FOGMAKER pokazali su upravo oni kojima je ovakav vid protivpožarne zaštite, automatski i potpuno nezavisan, i najpotrebniji – vlasnici poljoprivredne mehanizacije, odnosno kombajna, traktora, balirki i drugih mašina.

Pitanja radoznalih posetioca bila su raznovrsna u želji da se što bolje upoznaju sa funkcijama Fogmaker sistema, budući da naši poljoprivrednici sve više pažnje posvećuju prevenciji i zaštiti svojih dragocenih vozila.

Fogmaker i SDT GROUP na Poljoprivrednom Sajmu u Novom Sadu

Fogmaker sistemi potpuno su automatski i nezavisni, a požar gase u početnom stadijumu, te je šteta na vozilima nakon gašenja minimalna.

– Novi kombajni i ostale poljoprivredne mašine koje koristimo u radu nisu nimalo jeftine. Mnogo je pametnije uložiti određenu svotu novca kako bi se vozila na vreme zaštitila od rizika koji nas vrebaju na terenu, nego posle platiti deset puta veću cenu za popravke i nove mašine. Pa čak i kad su vam kombajni osigurani, kada izgore, dok stignu novi, niko vam ne može nadoknaditi izgubljeno vreme i posao koji je za to vreme propao. Samo mi znamo kako izgleda kada se prašina na limu usija na 50 stepeni preko leta – poručio je poljoprivrednik iz Čelareva koji nas je posetio na našem izložbenom štandu.

Fogmaker sistemi potpuno su automatski i nezavisni, a požar gase u početnom stadijumu, te je šteta na vozilima nakon gašenja minimalna. Lako se instaliraju i održavaju, a primena je moguća na gotovo svim vrstama vozila – poljoprivreda, šumarstvo, rudarstvo, transport, aerodromi, brodovi, železnica…

Delegacija Aerodroma Konstantin Veliki iz Niša u poseti SDT GROUP na Poljoprivrednom sajmu

 

Tokom sajamskih dana naš štand posetila je i delegacija niškog aerodroma koju je predvodio Dejan Jakovljević, komandir spasilačko-vatrogasne jedinice JP Aerodrom Niš.

Fogmaker sistemi već su širom sveta ugrađivani u aerodromska vozila koja su zbog direktnog kontakta sa avionima jedan od potencijalnih uzroka nastanka požara na aerodromskoj pisti. Poslednjih godina bilo je primera da je požar na ovom tipu vozila izazvao ozbiljna, a često i nenadoknadiva oštećenja na avionima, čega je sasvim svesna i uprava Aerodroma u Nišu. Upravo zbog toga članovi delegacije i jesu pokazali interesovanje za Fogmaker sisteme, kao savremeno i pouzdano rešenje za otklanjanje opasnosti od neželjene vatre.

 

Foto SDT