Brojne novine iz kompanije najperspektivnijeg evropskog proizvođača autobusa „Solaris“ očekuju posetioce najveće smotre komercijalnih vozila na kontinentu – sajma IAA 2016, koji će se održati u Hanoveru sledeće nedelje. Osim premijere novog Urbino 12 Hybrid autobusa, publika će moći da vidi i novi Solaris Urbino 12 CNG. Koristeći poboljšanja nove generacije autobusa Urbino, gde se uz moderan pogon i usavršenu konstrukciju ističe povećanje putničkog i vozačkog radnog prostora, Solarisovi inženjeri novom Urbino 12 CNG podarili su i Cummins ISLG motor koji ispunjava sve Euro 6 norme. Tankovi za CNG od kompozita raspoređeni su duž krova i imaju zapreminu od 1.875 litara gasa, čime je znatno poboljšana autonomija kretanja autobusa.

Još jedan od modela, koji je, doduše, već imao premijeru na prošlogodišnjem sajmu Busworld 2015 u Kortrajku , a koji će biti predstavljen u Hanoveru, jeste novi Solaris Urbino 12 electric. Zanimljivo je da će izloženi autobus biti baš onaj koji je poneo laskavu titulu “Bus of the Year 2017”. Novina u odnosu na prethodne modele jeste to što će on biti opremljen baterijama od 240 kWh koje se pune pantografom sa krova i tradicionalnim „plug-in“ sistemom. Autobusi ovog tipa već su isporučeni nemačkim gradovima Hanover, Hamburg i finskom gradu Tampere.

Do kraja godine očekuje nas još Solarisovih premijera, a najzanimljivije su nove verzije niskopodnih modela. Tako će nam Solaris na sajmu Transexpo u poljskom gradu Kielce u oktobru predstaviti novi MIDI Urbino 10.5 – autobus nove generacije sa motorom Cummins ISB6.7 E6 snage 209 KS, a zatim sledi i premijera novog trolejbusa Trollino 12.

Zvanični predstavnik „Solaris Bus&Coach S.A“ za Srbiju je kompanija SDT GROUP DOO. Osim zastupništva u prodaji i servisu Solaris autobusa, SDT GOUP DOO u svom servisnom centru u Dobanovcima (Sretenjska 4) pruža brojne usluge za sve tipove komercijalnih vozila.

U SDT servisnom centru možete izvršiti tehnički pregled, redovan servis, dijagnostiku svih sistema i sklopova, popravke pogonskog agregata, sistema za kočenje, upravljanja i oslanjanja, popravke transmisionih sistema i diferencijala, centriranje trapa, balansiranje i zamenu pneumatika, popravke električnih i elektronskih sistema, reparaciju i zamenu stakala, popravku i dopunu klima uređaja, pneumatske instalacije, kao i popravku i baždarenje tahografa.

Osim servisa komercijalnih usluga na raspolaganju su i farbarsko limarski radovi – korekcija i zamena oštećenih delova rama vozila, panela i elemenata spoljašnje oplate, farbanje i montaža svih delova vozila i poliranje svih delova vozila